http://www.villanyszerelesbp.hu/templates/ja_barite/images/flash.gif

Villanyban otthon vagyunk

 

 

                                 ÉV;EBF;VV; Felülvizsgálatok

ÉV;EBF;VV; Felülvizsgálatok

                                                         ÉV;EBF;VV; Felülvizsgálatok

        ÉV;EBF;VV; Felülvizsgálatok

                                ÉV;EBF;VV; Felülvizsgálatok

 

 

 

Üdvözlöm az érintésvédelem és villanyszerelés honlapján.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Néhány gondolat:

 

A védőföldelés: védőföldelés jelföldelt villásdugó és aljzat

Alapvetően a földelésre azért van szükség, hogy egy adott gép vagy villamos berendezés meghibásodása esetén megakadályozza, hogy az azt működtető vagy megérintő személyt halálos áramütés érje. Képzeljük el, hogy például a mosógép belsejében egy kilazult vagy elkorrodált csatlakozás következtében a fázisvezető belülről hozzáért a mosógép fémházához. Ha a mosógép nem földelt konnektorról van működtetve, akkor a mosógépet megérintő személyen és a vizes padlón keresztül záródik az áramkör és az illetőt áramütés éri. Ha a mosógépet földelt aljzatról üzemeltettük, akkor az áramkör a meghibásodás pillanatában a földelésen keresztül záródik és a meginduló áram leveri az automatát, megakadályozván ily módon egy későbbi áramütés lehetőségét. Éppen ezért szigorúan tilos védőföldelést igénylő berendezéseket (hűtőgép, vasaló, mosógép, stb.) földelőtüskét nem tartalmazó aljzatról vagy hosszabbítóról üzemeltetni! Erre sajnos nagyon sok háztartásban nem figyelnek oda, gondolom sok villanyszerelő kollégám erről hasonló tapasztalatokkal rendelkezik.

A kettősszigetelés( II. érintésvédelmi osztály):földeletlen villásdugó és aljzatkettős szigetelés jel

Vannak olyan készülékek is, amelyek nem igényelnek védőföldelést ezek az ún. kettős szigetelésű berendezések, pl. villanyborotva, hajszárító, kávédaráló, porszívó, bizonyos kéziszerszámok, stb.), mivel a kialakításuk olyan, hogy meghibásodás esetén sem okozhat áramütést (pl. a teljesen zárt külső műanyag burkolat miatt). Csakis az ilyen berendezéseket lehet földeletlen aljzatról vagy hosszabbítóról üzemeltetni. A kettős szigetelés jelzése a berendezéseken egy fekete négyzetben található kisebb fekete négyzet. Régebbi épületeknél a villanyszerelés fázisában még sok helyen csak földeletlen aljzatokat szereltek fel a villanyszerelők, mivel gyakran az egész házban nem volt megtalálható a földelővezeték (zöld-sárga, régebben piros színű). Az ilyen létesítmények korszerűsítését érdemes minél hamarabb villanyszerelő szakemberre bízni. 

Az áramvédő kapcsoló: FI relé vagy életvédelmi relé

A FI relé, más szóval életvédelmi relé vagy áramvédő kapcsoló jelenleg a legkorszerűbb és legbiztosabb védelem arra az esetre, ha valakit véletlenszerű áramütés ér (pl. a gyerek beledug a konnektorba egy szeget, stb.).
A FI relé nem azonos a kismegszakítóval, amely a túlterhelés ellen védi a villamos  hálózatunkat. Az életvédelmi relé gyakorlatilag a fázisvezetőn és a nullavezetőn átfolyó áram különbségére old le. Normál és ideális esetben nincs különbség, azonos áram folyik mindkét vezetőn, de ha pl. valaki megfogja a fázisvezetőt és így a testén keresztül földzárlat alakul ki, akkor már a nullavezetőn kevesebb áram folyik (I fázisvezető = I földzárlati áram  + I nullavezető) és az áramvédő kapcsoló leold. A FI relén található egy próbagomb is, amelynek megnyomásával tesztelhető, hogy maga a relé működőképes-e, viszont azt nem lehet vele ellenőrizni, hogy a FI relé a villanyszerelési munkálatok folyamán megfelelő módon lett-e bekötve a hálózatba, testzárlat esetén valóban megbízhatóan le fog-e oldani, illetve a téves leoldások száma (ún. szivárgó áramok vagy közeli villámcsapás következtében) minimális lesz-e. A szaküzletekben különböző érzékenységű reléket lehet kapni, háztartásokba javasolt a 30mA-est választani, de a megfelelő típusú és áramértékű FI relé kiválasztásában egy villanyszerelő szakember biztosan segíteni tud. Az áram-védőkapcsolót ellátják egy próbagombbal. Ennek megnyomása egy ellenálláson keresztül a különbözeti áramváltót megkerülő áramot hoz létre, és ezzel ellenőrzik a kapcsoló működőképességét. Ezzel azonban csak a kapcsolót lehet ellenőrizni, de a védővezető folytonosságát (és így a kapcsolás hatásosságát) nem.

Szövegdoboz: Elérhetőség:

Telefonszám: 06/30-2341-574

E-mail: nagy.lajos@villszertechnika.hu

 

Tevékenységi körök

 

villanyszerelő, villanyszerelés,

erősáramú villanyszerelés,

gyengeáramú villanyszerelés,

Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálatok,

Tűzvédelmi felülvizsgálat,

EPH jegyzőkönyv,

Lakókocsi felülvizsgálat,

lakás villanyszerelés,

társasházak közületek karbantartása,  

villámvédelem, új villámvédelem,

vezeték áthúzás, 

villanyszerelés lakásfelújítás,

ipari villanyszerelés,

riasztó szerelés,

túlfeszültség védelem,

Biztosítéktábla csere ,

tanácsadás,

bojlerek javítása,

elektromos hibák elhárítása,


Az Érintésvédelemről.

 

 

Kinek van rá szüksége? Kell-e nekem ezzel foglalkozni?

Sok ezekhez hasonló kérdést feltehetünk magunknak, és a válasz mindegyikre igen lesz ha cégünknél, telephelyünkön, lakásunkon elektromos berendezéseket használunk pl.(lámpatestek, dugaszolóaljzat, számítógép, mosógép, mikrohullámsütő, minden elektromos ipari gép szerszám stb.). Minden villamos szerkezetet (minden erősáramú gyártmányt, terméket, szerelési egységet) el kell látni közvetett érintés elleni védelemmel
(érintésvédelem), ha a táplálást más villamos szerkezetről kapja. Ezt szabványok, jogszabályok írják elő, mint ahogy az érintésvédelmi  felülvizsgálatok gyakoriságát is. Persze mindig vannak kivételek. Laikus szemmel nézve nem tudhatjuk mikor mi a helyes, ezért bízzuk inkább
szakemberre ennek megítélését. Egy érintésvédelem nélkül üzemelő villamos berendezés meghibásodása esetén, nemcsak saját, hanem kollégáink, alkalmazottaink, családtagjaink testi épségét is veszélyeztetheti, nem beszélve az anyagi kárról amit az érintésvédelem hiánya okozhat. Számítógép endszereket tehet tönkre, üzemek eshetnek ki a termelésből……..

 

 A villamos berendezések és hálózatok felülvizsgálatát jogszabályok írják elő.

Bejelentett villamos balesetek és villamos tüzek esetében államigazgatási eljárás keretén belül vizsgálják minden esetben.

Ezért fontos a felülvizsgálatok elvégzése emberi élet és gazdasági szempontok miatt is.

 

Elérhetőség

06 30 234-1574

nagy.lajos@villszertechnika.hu

 

Nagy Lajos János

Elektrikus

 

Regisztrációs számok:

MKIK:  34-A-00192

PMKIK:  PE64118071.

 

Üzenetfelvétel:
06 70 938-5347

 

Telephely: 2360 Gyál,

Kinizsi utca 3.

Villanyszereléshez hívja a Tel: 06-20-423-81-93Szövegdoboz: Felülvizsgálatok, Villanyszerelés, Hibaelhárítás
Budapesten és Pestmegyében, de akár Országosan is.
		Tel: 06 30 234-1574

 

ÉRINTÉSVÉDELMI FELÜLVIZSGÁLÁS

TŰZVÉDELMI FELÜLVIZSGÁLÁS

VILLÁMVÉDELMI FELÜLVIZSGÁLÁS

KÉZISZERSZÁMOK ELLENÖRZÉSE

EPH JEGYZŐKÖNYV

 

valamint

Az izzócserétől kezdve minden féle javítást garanciával vállalok,
ha kell, karbantartással együtt.

Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest I. kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest II. kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest III. kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest IV. kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest V. kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest VI. kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest VII. kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest VIII. kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest IX. kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest X. kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest XI. kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest XII. kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest XIII. kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest XIV. kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest XV. Kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest XVI. Kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest XVII. Kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest XVIII. Kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest XIX. Kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest XX. Kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest XXI. Kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest XXII. Kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest XXIII. Kerület Villanyszerelő, Érintésvédelem Gyál  Villanyszerelő, Érintésvédelem Felsőpakony  Villanyszerelő, Érintésvédelem Vecsés Villanyszerelő, Érintésvédelem Üllő  Villanyszerelő, Érintésvédelem Ócsa  Villanyszerelő, Érintésvédelem Dabas  Villanyszerelő, Érintésvédelem Monor  Villanyszerelő, Érintésvédelem Bénye  Villanyszerelő, Érintésvédelem Mende  Villanyszerelő, Érintésvédelem Sülysáp  Villanyszerelő, Érintésvédelem Gomba  Villanyszerelő, Érintésvédelem Maglód Villanyszerelő, Érintésvédelem Pécel  Villanyszerelő, Érintésvédelem Isaszeg  Villanyszerelő, Érintésvédelem Gyömrő  Villanyszerelő, Érintésvédelem Vác  Villanyszerelő, Érintésvédelem Fót Valamint a többi településen is Pestmegyében.   Egyedi ár alapján az ország bármely pontján.

                                                    

 

HA FONTOS ÖNNEK...

 

Fontos Önnek, hogy a villanyszerelő, akit megbíz ne verje át és az elvégzett munkáért, a szükséges villanyszerelési anyagokért csak is a ténylegesen szükséges díjjal dolgozzon?

Fontos Önnek, hogy a megbízott villanyszerelő figyelembe vegye az Ön pontos igényeit, elvárásait?

Fontos Önnek, hogy a villanyszerelő megfelelő szakmai tanácsokkal segítse tervét az Ön személyi és vagyonbiztonságát is figyelembe véve?

Fontos Önnek, hogy a villanyszerelő csapat a munkát mielőbb, időhúzás nélkül, hatékonyan végezze el?

Fontos Önnek, hogy a villanyszerelési munkák elvégezte után ne hagyjon a villanyszerelőlakásában, házában hulladékot, port és koszt?

Fontosnak tartja, hogy a villanyszerelő igényesen, pontosan dolgozzon?

Fontosnak tartja, hogy akivel a munkát elvégezteti, megbízható személy, illetve csapat legyen?

Fontosnak tartja, hogy olyan villanyszerelő dolgoztasson, aki szakmai tudása révén olyan tanácsokkal tudja segíteni Önt, melynek hatására energiát és ezáltal pénzt takaríthat meg?

Az izzócserétől kezdve

mindenféle javítást garanciával vállalok,
ha kell, karbantartással együtt.

További részletek

 

Több információ a szolgáltatásról

nagy.lajos@elektrikus.hu                                 

1. Javítás ,karbantartás

Kábeltévé szerelés, kiegészítés

Térfigyelő kamera rendszer telepítése. Kaputelefon.

Kapumozgatók telepítése,

2. Gyengeáram és kiegészítők

Túlfeszültség védelem

(Belső villámvédelem) kiépítése;

3. Biztonság , védelem

ÉV, EBF, VV, EPH jegyzőkönyv.

Lakókocsi, lakóautó vizsgáztatásához szükséges üzembe helyezési engedély.

4. Felülvizsgálatok, engedélyek.

További részletek

 

Több információ a szolgáltatásról

nagy.lajos@elektrikus.hu   

További részletek

 

Több információ a szolgáltatásról

nagy.lajos@elektrikus.hu   

További részletek

 

Több információ a szolgáltatásról

nagy.lajos@elektrikus.hu   

Webhelyünkkel kapcsolatos kérdéseit és észrevételeit várjuk a következő címen: nalaja@t-email.hu
Copyright © 2013 Villszertechnika