http://www.villanyszerelesbp.hu/templates/ja_barite/images/flash.gif

Villanyban otthon vagyunk

 

 

                                ÉV;EBF;VV; Felülvizsgálatok

 

 

                                                          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                         

                          Bármely villamos területen  12V-tól 750kV-ig

                                

Szövegdoboz: Elérhetőség:

Telefonszám: 06/30-2341-574

E-mail: nagy.lajos@villszertechnika.hu

 

Tevékenységi körök

 

villanyszerelő, villanyszerelés,

erősáramú villanyszerelés,

gyengeáramú villanyszerelés,

Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálatok,

Tűzvédelmi felülvizsgálat,

EPH jegyzőkönyv,

Lakókocsi felülvizsgálat,

lakás villanyszerelés,

társasházak közületek karbantartása,  

villámvédelem, új villámvédelem,

vezeték áthúzás, 

villanyszerelés lakásfelújítás,

ipari villanyszerelés,

riasztó szerelés,

túlfeszültség védelem,

Biztosítéktábla csere ,

tanácsadás,

bojlerek javítása,

elektromos hibák elhárítása,


Az Érintésvédelemről.

 

 

Kinek van rá szüksége? Kell-e nekem ezzel foglalkozni?

Sok ezekhez hasonló kérdést feltehetünk magunknak, és a válasz mindegyikre igen lesz ha cégünknél, telephelyünkön, lakásunkon elektromos berendezéseket használunk pl.(lámpatestek, dugaszolóaljzat, számítógép, mosógép, mikrohullámsütő, minden elektromos ipari gép szerszám stb.). Minden villamos szerkezetet (minden erősáramú gyártmányt, terméket, szerelési egységet) el kell látni közvetett érintés elleni védelemmel
(érintésvédelem), ha a táplálást más villamos szerkezetről kapja. Ezt szabványok, jogszabályok írják elő, mint ahogy az érintésvédelmi  felülvizsgálatok gyakoriságát is. Persze mindig vannak kivételek. Laikus szemmel nézve nem tudhatjuk mikor mi a helyes, ezért bízzuk inkább
szakemberre ennek megítélését. Egy érintésvédelem nélkül üzemelő villamos berendezés meghibásodása esetén, nemcsak saját, hanem kollégáink, alkalmazottaink, családtagjaink testi épségét is veszélyeztetheti, nem beszélve az anyagi kárról amit az érintésvédelem hiánya okozhat. Számítógép endszereket tehet tönkre, üzemek eshetnek ki a termelésből……..

 

 A villamos berendezések és hálózatok felülvizsgálatát jogszabályok írják elő.

Bejelentett villamos balesetek és villamos tüzek esetében államigazgatási eljárás keretén belül vizsgálják minden esetben.

Ezért fontos a felülvizsgálatok elvégzése emberi élet és gazdasági szempontok miatt is.

 

Elérhetőség

06 30 234-1574

nagy.lajos@villszertechnika.hu

 

Nagy Lajos János

Elektrikus

 

Regisztrációs számok:

MKIK:  34-A-00192

PMKIK:  PE64118071.

 

Üzenetfelvétel:
06 70 938-5347

 

Telephely: 2360 Gyál,

Kinizsi utca 3.

Villanyszereléshez hívja a Tel: 06-20-423-81-93Szövegdoboz: Felülvizsgálatok, Villanyszerelés, Hibaelhárítás
Budapesten és Pestmegyében, de akár Országosan is.
		Tel: 06 30 234-1574

 

ÉRINTÉSVÉDELMI FELÜLVIZSGÁLÁS

TŰZVÉDELMI FELÜLVIZSGÁLÁS

VILLÁMVÉDELMI FELÜLVIZSGÁLÁS

KÉZISZERSZÁMOK ELLENÖRZÉSE

EPH JEGYZŐKÖNYV

 

valamint

Az izzócserétől kezdve minden féle javítást garanciával vállalok,
ha kell, karbantartással együtt.

Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest I. kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest II. kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest III. kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest IV. kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest V. kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest VI. kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest VII. kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest VIII. kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest IX. kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest X. kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest XI. kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest XII. kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest XIII. kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest XIV. kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest XV. Kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest XVI. Kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest XVII. Kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest XVIII. Kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest XIX. Kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest XX. Kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest XXI. Kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest XXII. Kerület  Villanyszerelő, Érintésvédelem Budapest XXIII. Kerület Villanyszerelő, Érintésvédelem Gyál  Villanyszerelő, Érintésvédelem Felsőpakony  Villanyszerelő, Érintésvédelem Vecsés Villanyszerelő, Érintésvédelem Üllő  Villanyszerelő, Érintésvédelem Ócsa  Villanyszerelő, Érintésvédelem Dabas  Villanyszerelő, Érintésvédelem Monor  Villanyszerelő, Érintésvédelem Bénye  Villanyszerelő, Érintésvédelem Mende  Villanyszerelő, Érintésvédelem Sülysáp  Villanyszerelő, Érintésvédelem Gomba  Villanyszerelő, Érintésvédelem Maglód Villanyszerelő, Érintésvédelem Pécel  Villanyszerelő, Érintésvédelem Isaszeg  Villanyszerelő, Érintésvédelem Gyömrő  Villanyszerelő, Érintésvédelem Vác  Villanyszerelő, Érintésvédelem Fót Valamint a többi településen is Pestmegyében.   Egyedi ár alapján az ország bármely pontján.

                                                    

 

HA FONTOS ÖNNEK...

 

Fontos Önnek, hogy a villanyszerelő, akit megbíz ne verje át és az elvégzett munkáért, a szükséges villanyszerelési anyagokért csak is a ténylegesen szükséges díjjal dolgozzon?

Fontos Önnek, hogy a megbízott villanyszerelő figyelembe vegye az Ön pontos igényeit, elvárásait?

Fontos Önnek, hogy a villanyszerelő megfelelő szakmai tanácsokkal segítse tervét az Ön személyi és vagyonbiztonságát is figyelembe véve?

Fontos Önnek, hogy a villanyszerelő csapat a munkát mielőbb, időhúzás nélkül, hatékonyan végezze el?

Fontos Önnek, hogy a villanyszerelési munkák elvégezte után ne hagyjon a villanyszerelőlakásában, házában hulladékot, port és koszt?

Fontosnak tartja, hogy a villanyszerelő igényesen, pontosan dolgozzon?

Fontosnak tartja, hogy akivel a munkát elvégezteti, megbízható személy, illetve csapat legyen?

Fontosnak tartja, hogy olyan villanyszerelő dolgoztasson, aki szakmai tudása révén olyan tanácsokkal tudja segíteni Önt, melynek hatására energiát és ezáltal pénzt takaríthat meg?

Felülvizsgálatok, engedélyek.

54/2014. (XII. 5.) BM rendelet az OTSZ.-ról 

Érintésvédelemi, Tűzvédelemi, Villámvédelmi felülvizsgálatok. (Akár 750kV-ig)

EPH jegyzőkönyv GÁZ készülékekhez

Lakókocsi, lakóautó vizsgáztatásához szükséges üzembe helyezési engedély.

 

Az érintésvédelemről bővebben                                                     


Sok ezekhez hasonló kérdést feltehetünk magunknak, és a válasz mindegyikre igen lesz ha cégünknél, telephelyünkön, lakásunkon elektromos berendezéseket használunk pl.(lámpatestek, dugaszolóaljzat, számítógép, mosógép,  mikrohullámsütő, minden elektromos ipari gép szerszám stb.). Minden villamos szerkezetet (minden erősáramú gyártmányt, terméket, szerelési egységet) el kell látni közvetett érintés elleni védelemmel (érintésvédelem), ha a táplálást más villamos szerkezetről kapja. Ezt szabványok, jogszabályok írják elő, mint ahogy az érintésvédelmi felülvizsgálatok gyakoriságát is. Persze mindig vannak kivételek. Laikus szemmel nézve nem tudhatjuk mikor mi a helyes, ezért bízzuk inkább szakemberre ennek megítélését. Egy érintésvédelem nélkül üzemelő villamos berendezés meghibásodása esetén, nemcsak saját, hanem kollégáink, alkalmazottaink, családtagjaink testi épségét is veszélyeztetheti, nem beszélve az anyagi kárról amit az érintésvédelem hiánya okozhat. Számítógép rendszereket tehet tönkre, üzemek eshetnek ki a termelésből. Amennyiben nincs tisztába elektromos hálózatának állapotával érdemes felülvizsgáltatni, és ezzel megelőzni a bajt. Az érintésvédelem (közvetett érintés elleni védelem) azokat a műszaki intézkedéseket jelenti, amelyek az üzemszerűen feszültségmentes (tehát szabályosan megfogható, megérinthető részek), de meghibásodás esetén feszültség alá kerülő részek érintésekor bekövetkező áramütést akadályozza meg. Tehát tulajdonképpen a villamos áramütéses balesetek elleni védelemre szolgál, ahol a veszélyt az elektromos áram, illetve az elektromos áramnak az élő emberi szervezetre gyakorolt hatása jelenti.

 

A felülvizsgálatnak azt kell megállapítani, hogy az alkalmazott érintésvédelem megfelel-e az előírásnak, melyek a hibák és hogyan kell azokat kijavítani. A felülvizsgálatnak nem célja a felelősség megállapítása. Tehát ha egy berendezés meghibásodna, egyszeres hiba (pl. testzárlat) esetén az adott helyen veszélyes nagyságú érintési feszültség léphetne fel, akkor ezt az élettanilag veszélytelennek tartott idő alatt ki kell kapcsolni az erre a célra beépített védelmi berendezésnek. Az érintésvédelmi felülvizsgálatok alkalmával nem csak az kerül megállapításra hogy a berendezés létesítésekor megfelelt e az oda vonatkozó szabványoknak, a változásokkal továbbra is megfelel e az éppen hatályba lévő érintésvédelmi szabványoknak, jogszabályoknak, hanem a villamos berendezés állapota, kikapcsoló szerkezetek működőképessége megfelelő e. Az érintésvédelem Felülvizsgálata alkalmával olyan hibákra derülhet fény amit az elektromos berendezés mindennapi használata alkalmával nem veszünk észre, mivel a berendezés működik, de műszeres vizsgálat feltárhat olyan rejtett hibákat (pl. szigetelési problémák, hibás kötések stb.) amelyek javításával megelőzhető a gépek berendezések meghibásodása, így nagyobb költségektől kímélhetjük meg pénztárcánkat.


A villámvédelemről bővebben                                                    

A villámvédelem feladata az emberek és alkotásainak védelme a villámcsapás káros hatásai ellen. Ez érinti az emberélet védelmének, a tűzvédelemnek és a vagyonvédelemnek a problémáit, de utóbbi esetében ez gazdasági kérdés is. Emiatt a villámvédelemre vonatkozóan az állam követelményeket határoz meg, amelyeket minden területen be kell tartani. A villámcsapás, mint jelenség teljesen ismert mindenki számára, de mint fizikai jelenség a tudomány számára még sok sötét foltot tartalmaz. Ellenben a villámcsapás elleni védekezéssel. Mai korszerű villámvédelmi eszközöknek köszönhetően a védelem tervezhető és méretezhető. A villámcsapás elleni védekezés alapja, hogy létesíteni kell egy olyan villámvédelmi rendszert, ami villámcsapás esetén a villámot felfogja, anyaga ezt a villámcsapást elviseli és biztonsággal le is, vezeti. Ezt kizárólag megfelelő műszaki állapotú villámhárítóval lehet biztosítani. Ez a megfelelő műszaki állapoton túl azt is jelenti, hogy a környezetben a villámvédelem létesítése óta nem történt olyan változás, - másik épület felépítése, fa kivágása, ültetése, stb - ami a védelem eredeti hatékonyságát megváltoztatja.

Az időszakos villámvédelmi felülvizsgálatoknak a feladata az, hogy a kiépített villámhárító rendszer: Kellő védelmet nyújt-e az esetleges villámcsapás ellen?
Az időszakos villámvédelmi szabványossági felülvizsgálat során ezek minősítésén túl ellenőrizni kell a villámcsapás másodlagos hatásai elleni védekezés megfelelőségét is. Az építmény közvetlen környezetében becsapó villám az épület vezetékrendszerében túlfeszültséget indukál ami eljut a villamos berendezésekbe is. Ez a túlfeszültség tönkre teheti villamos berendezéseinket (számítógép, tv, de az ipari berendezéseket is). Így a káros hatások elleni védelem is kötelező (2002-től).A szabványnak mindenben megfelelően megépített villámvédelem sem nyújt 100% biztonságot mindenféle sérülés vagy kár ellen, hanem egy gazdasági és társadalmi mértékű kockázat fenn marad, de ezt a kockázatot a jól megtervezett villámvédelmi rendszerrel minimális szintre lehet csökkenteni.


Az erősáramú berendezések tűzvédelméről                                  

A felülvizsgálatnak három alapvető szempontja van. Az első, hogy a létesítés idején a szabványoknak és egyéb előírásoknak megfelelően építették-e ki a villamos berendezést? A második, hogy nem változott-e a vizsgált helyiségben folytatott tevékenység technológiája oly mértékben, hogy az a villamos berendezés megváltoztatását igényelné? Végül, hogy nem romlott-e le a villamos berendezés állaga (állapota) olyan mértékben, amely már veszélyt jelent? Ezt a felülvizsgálatot tulajdonképpen az Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) rendeli el, ezért alapvető célja a villamos berendezések által okozott tűzveszély, ill. robbanásveszély kiküszöbölése. Ellenőrizni kell azt is, hogy a berendezésnek nincs-e egyrészt olyan hibája, amely tűzveszélyt ugyan nem okoz, de balesetveszélyt igen, másrészt olyan hibája amely nem veszélyes, csak felesleges energiaveszteséget okoz. Az erősáramú berendezések szabványossági felülvizsgálatának feladata a megvalósult villamos rendszer teherbíró képességének, a villamos biztonsági elemek védelmi értékeinek és egységes rendszerben elfoglalt helyének ellenőrzése, a kialakított tartó és védőelemek megfelelőségének elbírálása, valamint a megvalósított hálózat, és alkotóelemei elfogadott jelölési rendszere meglétének ellenőrzése. A felülvizsgálatnak lényegében azt kell megállapítani, hogy a villamos berendezés megfelel-e a rá vonatkozó előírásoknak, nem okoz-e tűz- vagy baleseti veszélyt, melyek a hibák és hogyan kell azokat kijavítani.

                 <<< vissza

Webhelyünkkel kapcsolatos kérdéseit és észrevételeit várjuk a következő címen: nalaja@t-email.hu
Copyright © 2013 Villszertechnika